Ensamma lyktor – en vandring om skalder i Gamla stan

Häng med Gatuguiden Peter Frisk som berättar om poeter och skalder som verkat i Gamla Stan under århundradena. Berättelser om Wivallius, Lucidor, Bellman, Taube, Cornelis och många fler.

Pris: 175 kr
Ungdom: 100 kr
Barn: 0 kr

Mer om poeter och skalder från Stockholm

Carl Michael Bellman är sannolikt den skald som flest svenskar känner till. Han levde i Stockholm på 1700-talet och har gjort många välkända dikter, visor och skådespel. Många brukar känna igen urmakaren Fredman och den prostituerade Ulla Winblad som dyker upp i Bellmans verk. Han betraktas som en av Sveriges nationalskalder. Förutom sina verk har han också lämnat efter sig gator över hela Sverige och en hel del nutida historier, så kallade Bellmanhistorier. Han avled 1795 i tuberkolos.

En annan person som räknas som en av Sveriges nationalskalder är Evert Taube. Han föddes i slutet av 1800-talet och under 1900-talet skapade han några av Sveriges mest kända verk. Under karriären hann han med att vara författare, kompositör, trubadur och konstnär. Några av hans kändare verk inkluderar Calle Schwens vals, Flickan från Havanna, och Fritiof och Carmencita. Sen 2015 pryder Evert Taube 50-kronorssedeln.

Bilder från Gamla Stan

Stortorget

Högvakten

Gamla Stan

Boka här
Taggar:AktiviteterDecemberGamla StanHistoriaHöstNovemberSpecialStadsvandringarStockholmUtomhusaktiviteterVinter

Information

Adress: Stortorget

Pris: 175 kr

Datum:
4 november 2020 - 11:0018 november 2020 - 11:0014 december 2020 - 11:00

Vad vill du göra?

Datum