Dagstur i Djurgårdens höstlandskap

Välkommen till en riktig långpromenad genom hela Djurgården, från Blockhusudden till Universitetet! På denna vandring, ledd av idéhistoriker och Djurgårdsguide Jenny Rosen, upplever vi höstens skönhet, skiftande miljöer, spännande historia, djur och natur under en dagstur på Djurgården. Under promenaden tar vi förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika, allt ekologiskt såklart!

Vi passerar vikingagravfält och fågelsjöar, poeter och gammelekar, uppfinnare, kungar, skog och äng. Vandringen går genom skogarna på Södra Djurgården, där förmiddagsfikat avnjuts, över Djurgårdsbrunnskanalen. Vi känner historiens vingslag på Ladugårdsgärde och njuter av kastanjernas höstprakt i Tessinparken. Där äter vi en vegansk ekologisk lunch som serveras av Vego Eko Cykeln.

Vi följer de sista spåren av den Kungliga jaktparken Djurgården, upp till Stora Skuggan. Där intar vi vår eftermiddagsfika. Under dagen får vi följa arkitekturhistoria, idéer och de gamla trädens historia.

Vandringen avslutas på platsen där entrén till Experimentalfältet en gång låg, platsen där Blå Porten stod förr. Här finns möjlighet att ta buss 50, när vi skiljts åt efter en dags upptäcktsfärd.

Boka här
Taggar:DjurgårdenHistoriaNaturupplevelserSeptemberStockholmVandring

Information

Pris: 649 kr

Vad vill du göra?

Datum