Chokladprovning som present

Du är inte ensam om att älska choklad. Se fram emot en chokladprovning där du får njuta av fantastisk choklad och lära dig mer om chokladens fascinerande historia.

Pris: 350 kr

Orter: Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Umeå, Gävle, Borås, Östersund, Karlskrona, Nynäshamn, Vetlanda, Vaxholm, Haninge, Gränna

Tips! Denna upplevelse passar perfekt att ge som present.

Chokladprovning (3)

Händer under chokladprovningen

Möt upp en riktig chokladexpert. För att förstå och uppleva chokladens smak på bästa så får du en genomgång av den mytomspunnen historia, tillverkning från böna till delikatess och dess hälsobringande effekter. När du har fått grepp om detta så kommer du känna chokladaromer och smaker på ett annat sätt. Förutom chokladens hemligheter och historia så blir det självklart massor av god provsmakning 🙂

Bra att veta

Använd inte parfym eller något annat som doftar starkt. Det kommer försämra ditt sinne för att upptäcka smaker och doft.

Upplevelsen passar alla åldrar och du kan boka året runt. Chokladprovningen håller på i cirka 1.5 timmar.

Mer om choklad

Chokladbönan tros ha använts i över 2500 år och har odlats sen 600-talet av mayafolket. Det var Christofer Columbus som tog chokladen till Europa på 1500-talet och vid den tidpunkten har Spanien monopol på importen. I början av tiden i Europa så drack man främst choklad och många ”chokladhus” dök upp runtom på kontinenten. Chokladhus var ett ställe man gick för att dricka choklad liknande en pub för att dricka öl eller vin.

På 1800-talet lärde man sig göra pulver av choklad vilket i sin tur ledde till att den första chokladkakan gjordes år 1847.

Choklad används som ett samlingsnamn för alla livsmedelsprodukter som baseras på kakaobönan.

Boka här

Information

Adress: Se bokning

Pris: 350 kr

Vad vill du göra?

Datum