Caterina Arciprete, Swedish Light. Konstutställning.

C.Arciprete

Bastugatan-Skolgränd, Caterina Arciprete 2022.

 

Caterina Arciprete är en italiensk konstnär som kombinerar fotografi, teckning/målning och skrivande. Hon har haft utställningar och redaktionella projekt både i Italien och utomlands. Caterina har studerat och undervisat vid IED, Istituto Europeo di Design i Rom. Hon utvecklar konstprojekt för företag som Oste jewelry, Camomilla Fashion, Neapels internationella flygplats, Garofalo och Øodaaq. Flera av hennes böcker av blivit publicerade i Italien.

Under hennes senaste resa till Stockholm och Skärgården blev hon helt fascinerade av det skandinaviska ljuset. Hon tog jag några bilder och försökte se djupare i detta mjuka och stilla sken som är så särskilt för nordiska länder.

”Jag strävar att måla det som döljer sig i mina fotografier. Jag lägger till och ritar det som dyker upp i vinden, det som finns bakom ljuset. Dold i en skugga finns en helt annan värld. Stockholms solnedgångar innehåller otroliga färger men något annat också… jag försöker se bortom det synliga, försöker fånga ljusets energi, där livet tar form.”


Utställningen focuserar på Stockholmotiv.

Välkommen till Vernissage den 3 september 12:00-18:00. Utställningen pågår  till 25 September på Galleri Artsight.

Taggar:GratisHornsgatanKonstSeptemberSödermalmStockholmUtställningVernissage

Information

Adress: hornsgatan 36a

Datum:
3 september 2022 - 12:00

Vad vill du göra?

Datum