Vad händer i Borlänge?

Tips på evenemang och andra saker att göra i Borlänge.

Mat & dryck

Det finns tyvärr inga evenemang.

Kultur

Det finns tyvärr inga evenemang.

Vad vill du göra?

Datum

Mer om Borlänge

Staden hittar du i Dalarnas landskap och län och är beläget intill Dalaälven. Det är Sveriges 25e största tätort och Dalarnas största med drygt 40 000 invånare. Staden som vi känner i dag växte fram under 1800-talet under industrialiseringen av Sverige. Dessförinnan var det en relativt obetydlig by. Mot slutet av 1800-talet kom järnvägen till staden vilket skapade helt nya handelsmöjligheter och ledde till att orten växte. Framförallt har stål- och pappersindustrin varit viktig här.

Aktiviteter i Borlänge

Det finns mycket att se och göra i Borlänge. Förutom shopping och caféer i Kupolen och i centrum finns det ett aktivt sportliv med en stor handbollsklubb och ett troget ishockeyintresse. På vintern finns det många olika längdskidspår, slalombackar i Nybrobacken och Romme Alpin samt goda möjligheter att åka långfärdsskridskor. På sommaren eller resten av året kan du paddla, spela golf, testa din hjärna i Escape Room och Prison Island eller leka gymnast på Yoump. Du kan också testa att köra folkrace på rallycrossbanan norr om staden.

Många rockstjärnor kommer från Borlänge

I staden finns det ett starkt musik- och mer specifikt rockfäste. Flera kända artister och band som Jussi Björling, Miss Li och Mando Diao kommer från Borlänge. Det finns många olika musikscener där du kan digga till livemusik i alla olika genrer.

Anordnar du event eller aktiviteter i Borlänge?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt föret. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto