Bli friskvårdsguide – gratis minikurs

Vill du bli bättre på att stressa av i naturen?  Vill du hjälpa andra att hitta lugn och fokus? Vill du lära dig guida andra i hur de skapar välmående? Vill du skapa dig en ny inkomstkälla?

Då är kursen Friskvårdsguide online för dig. Nu har du möjlighet att höra mer via en gratis minikurs (utan förpliktelser). Anmäl dig till minikursen

Om kursen Friskvårdsguide

Kursledare är Bosse Rosén från Utemaningen. Han är ambulansföraren som sadlade om till att förebygga ohälsa i stället för att rycka ut när det redan hänt.

– Mina deltagare säger ofta ”varför gör jag inte det här oftare när det är så enkelt och jag mår så bra av det”. Och många vet att de mår bra i naturen, men ändå kan det vara svårt att ta sig ut eller att verkligen unna sig att ”bara vara”, säger Bosse Rosén.

I ordinariekursen får du handfasta tips på ett upplägg med övningar, och du leds steg för steg fram till din första egna guidning. I minikursen får du en försmak på hur det kan gå till.

Bli friskvårdsguide i Tyrestaskogen.

Handfast och pedagogiskt upplägg som gör det enkelt att följa

Kursen följer ett enkelt upplägg.

Först får du själv uppleva hur en friskvårdsguidning kan gå till. Därefter får du göra en egen miniguidning med positiv feedback och guidetips.

För att slutligen planera och genomföra en egen ”riktig” guidning.

När du är klar får du ett digitalt kursintyg, guidemärke och tillgång till en privat facebookgrupp för friskvårdsguider.

Anmäl dig till minikursen

Visa din nya kompetens med ett guidemärke.

Så här säger deltagare

En av dem som gått kursen Friskvårdsguide online är Annakarin Renöfält i Arbrå. Så här säger hon om kursen.

– Jag gick tidigare under hösten en utbildning till mindfulnessinstruktör och tänkte att det här borde jag ju enkelt kunna ta ut i naturen, eftersom jag själv älskar att vara ute. Men jag kände att jag låste mig lite och hade svårt att tänka ut övningar som skulle passa.

– Kursen Friskvårdsguide online har varit guld värt för att förstå att man med enkla medel kan skapa dessa guidningar. Jag känner att jag har fått en knuff i rätt riktning och det är otroligt värt för mig att ha fått tillgång till övningsbanken som jag tror jag kommer använda mig mycket av till en början innan jag kanske kommer på egna övningar.

”Jag växte av att känna att jag vågade och klarade av detta”

Annakarin Renöfält genomförde sin ”uppguidning” för att få guidemärket på hemmaplan med tre deltagare hon kände sedan tidigare.

– Det gick jättebra, precis enligt vad jag önskade. Min planering höll väldigt fint, både tidsmässigt och flödesmässigt. Skogen kändes extra snäll och fin med oss.

– Jag lärde mig verkligen att jag kan lägga min tillit till naturen och jag växte av att känna att jag vågade och klarade av detta, säger Annakarin Renöfält.

Anmäl dig till minikursen

Bosse Rosén, Utemaningen

Boka här
Taggar:Digitalt eventFebruariGratisHälsaKurserMarsSpecialStockholmTjäna pengarVälmåendeVinter

Information

Datum:
2 februari 2021 - 18:009 februari 2021 - 18:0016 februari 2021 - 18:0023 februari 2021 - 18:002 mars 2021 - 18:00

Vad vill du göra?

Datum