Bäversafari i Bergslagen

Har du någonsin sett en bäver? Följ med på en genuin safaritur med båt och möt dessa fascinerande varelser i deras naturliga miljö i magiska Bergslagen. Denna upplevelse passar dig som älskar djur och natur och passar såväl familjen som vännerna som gillar att komma bort från stadsmiljön.

Pris: 1450 kr

*Köps som presentkort där du kan välja tid vid senare tillfälle.

Bäver

Händer under upplevelsen

Ni tar er ut i ett av Sveriges mest vilttäta områden, Bergslagen, i en gummibåt på en spegelblank sjö och spanar efter bäver. Medan ni spanar kan ni även passa på att njuta av kvällssolen som sakta försvinner bakom trädtopparna. Se till att hålla ögonen öppna och lyssna efter spår och ljud som hjälper er till vildlivet i området. Se till att inte göra några ljud, båten drivs av en elmotor för att inte skrämma djurlivet. Under kvällen äter ni middag utomhus och guiderna berättar om djurlivet i området. Ett vildmarksbesök du sent kommer glömma.

Praktisk info

En perfekt familjeaktivitet men barnen bör vara över 8 år. Upplevelsen genomförs under våren och sommaren i området kring Skinnskatteberg, Västmanland. Totalt kommer ni vara ute i vildmarken i ca 5-6 timmar under kvällstid, räkna med att vara tillbaka ca kl 23.00 (kan variera beroende på månad). Turen genomförs under säkra förhållanden med guider och flytväst.

Du behöver vara simkunnig för att genomföra denna upplevelse. Bra saker att ta med är kamera, stövlar och kläder för olika typer av väder.

Mer om bäver

Bäver eller Castoridae på latin tillhör familjen vattenlevande däggdjur i ordningen gnagare. Bävern är känd för att bygga fördämningar och lever alltid nära vattendrag och sjöar.  De blir i genomsnitt cirka 15 år gamla och blir upp till 75 cm långa (amerikanska bävern kan bli 100 cm) utan svans. Vikten blir cirka 20-30 kg. För 10 000 år sen fanns en jättebäver som kunde bli 2,5 meter lång och äga upp mot 100 kg. De klarar av att dyka upp till 15 min, men är oftast under vattnet i 4-5 minuter.

I Sverige utrotades bävern i slutet på 1800-talet men tack vare utplantering av norska bävrar 1922 lyckades man bygga upp ett bäverbestånd igen.

 

Boka här
Taggar:BergslagenFamiljeaktiviteterHöjdpunktNaturNaturupplevelserSafariSkinnskattebergSommarSverigeUpplevelse.comUpplevelsepresenterUtomhusaktiviteterVår

Information

Adress: Se bokning

Pris: 1450 kr

Vad vill du göra?

Datum