Vad händer i Åre

Tips på saker att göra under sommar och vinter i Åre.Tips på sommaraktiviteter

Hitta aktiviter och spännande saker att upptäcka.

Härliga stunder med vänner och familj

Ibland är det små enkla saker som ett quiz eller ett roligt spel som skapar härliga minnen tillsammans med nära och kära. Här kommer tips på saker som kommer skapa en trevlig stund.

Upplevelsepresenter i Åre med omnejd

Ge bort en härlig upplevelse från Åre i present till någon kär.Vad vill du göra?

Datum

Mer om Åre

Åre är framförallt känt för att vara en av Sveriges populäraste vinterdestinationer med besökare från världen som kommer för att åka skidor i världsklass.

Området har varit välbesökt sen medeltiden då många pilgrimer använda Åredalen för att ta sig till och från Norge. Själva bygden växte framförallt fram i samband med byggandet av järnvägen.

Det var under 1970-talet som palmeregeringen bestämde sig för att Åre skulle bli ett centrum för vinterturismen. Sen dess har hundratals miljoner investerats i skidanläggningar och tillhörande aktiviteter. Än idag får Åre sponsring av staten för att bibehålla och stärka orten på den internationella marknaden.

Idag satsas det även en hel del på sommarturismen.

Några kände profiler som kommer från området är de hockeyspelande tvillingarna Joel och Henrik Lundqvist, samt alpinåkarna Hans Hansson, Sixten Isberg och Kajsa Kling.

Vad kan man göra i Åre?

Åre är en populär skidort i Jämtland län i norra Sverige, här är några förslag på saker att göra i Åre:

Skidåkning: Åre är känt för sina utmärkta skidförhållanden och skidanläggningar med ett brett utbud av pister för alla nivåer av skidåkare.

Snowboardåkning: Åre erbjuder bra förhållanden för snowboardåkning med en park och ett brett utbud av pister.

Skoteråkning: Åre erbjuder möjligheter för skotersafari och skoterturer i omgivningen.

Vinteraktiviteter: Åre erbjuder många vinteraktiviteter som t.ex. hundspannkörning, skridskor, snowtubing, vinterspår, iceclimbing, skidparagliding m.m.

Shopping och restauranger: Åre har ett brett utbud av butiker och restauranger där man kan köpa souvenirer och prova på lokala rätter och specialiteter.

Spabad och relax: Åre erbjuder många möjligheter att koppla av, som t.ex. ett besök i ett spabad eller spa.

Nattlivet: Åre har ett livligt nattliv med många barer och klubbar där man kan dansa och umgås.

Sommarsport: Åre erbjuder bra förutsättningar för sommaraktiviteter som t.ex. fiske, vandring, cykling, golf, paragliding, paddling, mountainbiking m.m.

Det finns många saker att göra i Åre, och det är viktigt att välja vad som passar ens intressen och preferenser bäst.

Anordnar du event eller aktiviteter i Åre?

Om du arrangerar event och aktiviteter så har du möjlighet att utan kostnad publicera allt spännande som händer hos ditt företag. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto.

Skapa konto