Stockholms blodbad – Utomhusteater i Gamla stan

Upplev historiens dovt ekande viskningar och dramatiska skådespel i ”Blodbadets Stockholm” – en unik temaguidning där skådespelare berättar och spelar upp händelserna som utspelade sig i Gamla stan år 1520. I november bjuder vi in dig till en tidsresa tillbaka till den ödesdigra händelsen som för alltid märkt staden; Stockholms Blodbad.

Datum: 7, 8 och 9 november.

Stockholms blodbad (2)

Detta kan du se fram emot

– En unik inblick i vad som utspelade sig under Stockholms blodbad.

– Skådespelare som gestaltar karaktärerna och spelar upp händelserna som för evigt levt kvar bland stockholmarna.

– Allt händer framför ögonen på dig, på samma ställen där det utspelade sig i verkligheten.

Händer under eventet

I skymningen smalnar gränderna och skuggorna förtätas, när vår begåvade ensemble av skådespelare förvandlar gatorna med levande porträtt av de historiska personer som bevittnade och formades av dessa blodiga dagar. Genom en magnifik teateruppsättning återupplever vi dramatiken, konspirationerna och de känslomässiga stormar som skakade Stockholms hjärta i november 1520.

Detta är inte bara en historielektion; det är en djupt fängslande upplevelse där verklighet och legend vävs samman i en fantastisk väv av historia och skådespelarkonst. Våra professionella skådespelare ger anda och kropp åt de kungar, biskopar, adelsmän och borgare vars öden sammanflätades i denna ödesdigra avrättning.

Priser & bokning


Bra att veta

Samlingsplats

Vi samlas och utgår från Köpmantorget vid statyn St Göran och draken.

Hur länge håller vandringen på?

Vandringen är ca. 1 timme och 10 minuter lång. Det kan variera något beroende på gruppstorlek, framkomlighet och händelser på vår färd genom Stockholms blodbad.

Ta med kvitto / bekräftelsen till eventet

Under eventet kan du behöva styrka att du köpt biljett. Ta därför med kvitto eller bekräftelse som du får i samband med bokningen.

Passar teatervandringen barn?

Vi vill även betona att även fast de flesta barn tycker att våra teatervandringar är fantastiska och flera barn till och med vill prata och skoja med karaktärerna finns det även barn som inte uppskattar skådespelet. Vi gör vårt bästa för att turen ska bli en så rolig och spännande upplevelse som möjligt för alla, men det är svårt för oss att i förhand veta hur pass lättskrämda vissa barn är.

Vilka kläder bör man ha?

Teatervandringen arrangeras i november så det generella tipset är att klä sig efter väder. Det blir även en hel del promenad längs Gamla stan trånga gränder med kullersten. Så ett tips är att använda skor som är sköna att gå i.

Vad händer om man får förhinder?

Det går jättebra att byta datum och gå en annan dag om du får förhinder.

Kan man köpa upplevelsen som ett presentkort?

Det går jättebra! Om du köper ett presentkort så får du ett värdebevis så den som tar emot upplevelsen kan välja datum själv. Du kan även skriva ett meddelande till den du som tar emot presenten och du väljer om du vill köpa ett presentkort till ett specifikt event eller till hela vårt utbud av event och upplevelser.

Publicera ditt event hos oss

Här kan du läsa om hur det kan medverka på Vad händer i Sverige.

Boka här
Stockholms blodbad – Utomhusteater i Gamla stan

Information

Adress: Gamla stan

Pris: 390 kr

Varaktighet: 1 tim 10 min

Datum:
  • 7 november 2024 - 18:15
  • 8 november 2024 - 18:15
  • 9 november 2024 - 18:15

Vad vill du göra?

Datum
Ad debug output

The ad is not displayed on the page

current post: Stockholms blodbad - Utomhusteater i Gamla stan, ID: 84139

Ad: Leadgen popup Stockholm (84351)
Placement: PopUp and Layer Ads (popup-and-layer-ads)

Display Conditions
url parameters
Adwp_the_query
Array ( [type] => request_uri [operator] => match [value] => /husmanskost-i-stockholm-2/ ) Array ( [post] => Array ( [id] => 84139 [author] => 2 [post_type] => post ) [wp_the_query] => Array ( [term_id] => [taxonomy] => [is_main_query] => 1 [is_rest_api] => [page] => 1 [numpages] => 1 [is_archive] => [is_search] => [is_home] => [is_404] => [is_attachment] => [is_singular] => 1 [is_front_page] => [is_feed] => ) )




Find solutions in the manual