Musikcafé på Larrys Corner

Den 8:e oktober blir det en mycket speciell miniorkester Chesty Morgan-konsert med sopranen Maya de Vesque på Larrys Corner, Södermalm. Det blir klassisk 1900-talsmusik med orkesterinspelningar som kommer skapa en magisk stämning i klassisk Chesty Morgan anda. Konserten avslutas med ett par sånger av Maya tillsammans med pianisten Jacob Moscovicz.

Maya de Vesque Larrys corner

Praktisk info:

Priser

Förköp: 150 kr, här köper du biljett

I dörren: 170 kr

Biljetterna säljs av Kulturbiljetter.

Plats

Larrys Corner, Södermalm (nära Rosenlunds sjukhus).

Mer om Maya de Vesque

de Vesque inledde sin konstnärliga bana som dansare efter att ha studerat vid Balettakademien. Hennes intresse för scenkonst ledde henne vidare till Operastudio 67, där hon utbildade sig till sångerska och började framträda i klassiska konserter och teaterföreställningar. Under sin utbildning hade hon förmånen att studera för framstående lärare som Kerstin Meyer, Berle Rosenberg, Adalberto Tonini och Helena Tydén.

Som sångerska har de Vesque utvecklat en särskild expertis inom europeisk 1900-talsmusik, med en förkärlek för fransk repertoar, där hennes tolkningar av Édith Piafs sånger har rönt stor uppmärksamhet. Hennes musikaliska uttryck rymmer även influenser från italiensk, rysk och romsk musik, vilket bidragit till hennes mångfacetterade konstnärskap.

År 2010 bildade de Vesque det experimentella goth-bandet defiXions tillsammans med Anders Karlsmark. Bandet debuterade med sitt första album 2012, vilket etablerade deras plats inom den alternativa musikscenen.

Utöver sitt arbete inom musik har de Vesque också varit verksam inom opera. Tillsammans med Orkesterföreningen Chesty Morgan har hon medverkat i flera operaproduktioner. Hösten 2018 spelade hon rollen som ”Colombine” (Mme Herts) i Mozarts kortopera Teaterdirektören på Olympiateatern i Stockholm. Året därpå återvände hon till samma scen för att framföra den ikoniska rollen som Violetta Valery i Verdis La Traviata.

Publicera ditt event hos oss

Här kan du läsa om hur det kan medverka på Vad händer i Sverige.

Boka här
Musikcafé på Larrys Corner

Information

Adress: Larrys Corner

Pris: 150

Datum:
  • 8 oktober 2024 - 19:30

Vad vill du göra?

Datum