Per Anders Fogelström – en stadsvandring

Guidad promenad om den populära svenska författaren Per Anders Fogelström som levde och dog på Södermalm. Under promenaden följer du med på en historisk resa genom dåtidens Stockholm där du får uppleva hur man bodde och levde förr i tiden. Guiden utgår från Fogelströms fascinerande liv och för dig som läst hans böcker är denna guidade tur ett måste!

Höjdpunkter under stadsvandringen

– Upplev de klassiska miljöerna som Fogelström väver in i sina romaner.
– Lyssna till Per Anders Fogelströms spännande liv.
– Se Södermalms bedårande pärlor och vyer.

Händer under stadsvandringen

Gör dig redo att upptäcka en annan sida av Stockholm med en stadsvandring som tar dig tillbaka i tiden! På denna unika tur får du lära dig om stadens historia genom att besöka platser som är rika på kultur och tradition. Följ med på en spännande stadsvandring där du får uppleva det verkliga Stockholm och upptäcka dess mångsidiga kvarter.

Under rundturen besöker du vackra byggnader och lär dig om de som bodde och arbetade där. Du får höra historier om mursmäckorna och tegelbärarna, och om den första qvinnostrejken som ägde rum i Stockholm. Du får också lära dig om Stockholms största bryggeri på 1700-talet och om hur staden såg ut förr i tiden.

Efter att ha promenerat upp till utkanten av Vitabergen och Bergssprängargränd, besöker du Bondegatan 74, där författaren PA Fogelström en gång bodde under knappa omständigheter tillsammans med sin familj. Stanna till vid Lotsgatan och Skeppargränd för att se de gamla husen och lära dig mer om deras historia.

Denna stadsvandring är en måste-upplevelse för alla som älskar Fogelström och hans berättelser. Du kommer att uppleva stadens kultur och tradition på ett helt nytt sätt. Så, kom och upplev Stockholms historia på nära håll! Boka din plats på stadsvandringen idag.

Vita bergen ligger mellan Renstiernas gata, Skånegatan och Malmgårdsvägen. Parken har flera toppar och stora delar av området är kulturreservat sedan 1956. Vita bergen fick sitt nuvarande namn 1967, innan dess var namnet Hvita Berget.

Pris & bokning

Vuxen: 295 kr

Senior: 245 kr

Barn under 14 år: 0 kr

Aktuella datum


Praktisk information

Guiden

Stefan Maurbakken är en av Stockholms mest erfarna guider. Han är en välkänd person på Stockholms gator och har under åren samlat på sig massor av fascinerande berättelser om stan.

Tillgänglighet

Vandringen sker på asfalt, grus, backar och trappor. Totalt vandrar man 2.3 km.

Hund

Snälla hundar i koppel är välkomna att hänga med.

Rabatterade priser

Seniorer får 50 kr rabatt på biljettpriset och barn under 15 år får hänga med gratis om medföljande vuxen köpt biljett.

Samlingsplats

Framför Bryggartäppan i hörnet av Bjurholmsgatan/Gotlandsgatan. Hitta hit: Tunnelbana Skanstull, gå längs Ringvägen och sväng in på Östgötagatan, ta höger när du når fram till Gotlandsgatan. Bryggartäppan ligger i nästa gatuhörn.

Telefonnummer till guiden: 0707 417 784.

Kom 5 min innan

Turen börjar exakt på utsagd tid. Guiden väntar inte in personer som är sena.

Ta med kvitto

Guiden kommer stämma av alla medföljare i början av turen och på fråga behöver du kunna styrka din bokning med kvitto / bekräftelse.

Presentkort

Det går jättebra att köpa denna upplevelse som present. I bokningsrutan klickar du ”köp som present” och följer instruktionerna. Du kan även skriva med ett meddelande till den som tar emot presentkortet.

Större grupper

Om ni är ett större gäng som vill gå på en egen privat vandring så går det att lösa. Klicka i ”Vill du ha ett privat evenemang” i bokningsrutan och följ instruktionerna så hjälper vi dig hitta en dag som passar.

Publicera ditt event hos oss

Här kan du läsa om hur det kan medverka på Vad händer i Sverige.

Boka här
Per Anders Fogelström – en stadsvandring

Information

Adress: Södermalm

Pris: 295

Datum:
  • 8 september 2024 - 13:30
  • 6 oktober 2024 - 13:30
  • 13 oktober 2024 - 13:30
  • 20 oktober 2024 - 13:30

Vad vill du göra?

Datum