Alla föreställningar på Göteborgsoperan hösten 2024

Alla föreställningar på Göteborgsoperan hösten 2024

Alla föreställningar på Göteborgsoperan hösten 2024

Nu har biljetterna till höstens alla uppsättningar på Göteborgsoperan släppts, bland annat Verdis opera Otello, orkesterkonserten In memoriam till minnet av Estoniakatastofen, Atlas song; dansverk av syskonen van Opstal tillsammans med göteborgska Anna von Hausswolff, julmusikalen Fabrikens hemlighet – och mycket mer.

Premiär för Kalle och chokladfabriken

Lördag den 21 september är det dags för nästa stora svenska musikaläventyr när regissören Mattias Carlsson tillsammans med scenografen Lucy Osborne skapar en skruvad värld av nostalgi, otäckheter och galna godislandskap. I rollistan syns många av Sveriges mest meriterade musikalartister.

Att den mystiske godisfabrikören Willy Wonka kommer att spelas av Ola Salo, en av Sveriges mest uttrycksfulla artister, har undgått få. Allt sedan han hörde att det fanns en musikalversion av Roald Dahls roman Kalle och chokladfabriken har han hoppats att få gestalta Willy Wonka. Och nu är det dags.

– Rollen som Willy Wonka är en stor utmaning men också något som passar mig. Jag har varit fascinerad av den här karaktären sedan jag var barn, och jag kan känna igen mig i honom. I berättelsen är ju Willy Wonka en godisfabrikör men för mig är han sinnebilden av konstnären, med drivkraften att ge något fantastiskt till världen, utan att använda etablerade framgångsrecept. Det här är verkligen en drömroll för mig, säger Ola Salo.

Här hittar du mer information om alla föreställningar på Göteborgsoperan säsongen 2024/2025.

Få tips på de bästa eventen i Göteborg

I våra mailutskick har vi sammanställt massor av kul som händer i Göteborg. Bland annat kan du se fram emot:

– Ta del av exklusiva erbjudanden från restauranger, hotell och upplevelser.

– Få förhandsinformation när nya roliga event händer.

– Få personliga tips baserat på dina intressen.

Du behöver bara fylla i din mail nedan för att komma igång!