Nytt brunchkoncept öppnar i Stockholm – färska pommes, kalvkebab och cocktails

Nytt brunchkoncept öppnar i Stockholm – färska pommes, kalvkebab och cocktails

POM Friterie öppnar för brunch på söndagar

12 november hade restaurangen Pom Friterie premiär för sina nya söndagsbruncher. Speciellt för söndagarna är en rejäl kalvkebab i premiumklassen samt traditionella brunchcocktails i ny tappning.

Inspiration från holländsk streetfood

Pom Friterie har främst hämtat sin inspiration från holländsk streetfood men tar även intryck från smakrika kök runt om i världen. Menyn bygger på färska pommes frites från en unik potatissort som odlas småskaligt av en enskild bonde. Nu öppnar restaurangen och baren även på söndagar med start 12 november.

Så här säger medgrundaren Jorit Gras.

– Lördagsluncherna har blivit så populära att vi, på allmän begäran, nu även börjar med brunch på söndagar. Våra handskurna pommes frites sätter standarden för allt vi gör vilket även gäller vår nya topped frites på kalvkebab. Den är precis vad vi själva vill äta, dagen efter en sen utekväll.

Söndagskebaben består av nyfriterade pommes frites som bland annat toppas med kalvkött, mogen bifftomat, nyriven cheddar, krispig sallad, silverlök och färsk persilja samt flera olika hemlagade såser inklusive sriracha och färsk vitlöksdipp.

Under brunchen som pågår mellan 12:00 och 17:00 serveras hela Pom Friteries meny samt passande drycker så som Bloody Mary, Bellini, kolsyrade cocktails och alkoholfria alternativ.