Succén Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical fortsätter 2024

Succén Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical fortsätter 2024

Succén Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical fortsätter 2024

Den stjärnspäckade musikalen Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical fortsätter att bjuda publiken på ett spektakulärt äventyr både ovan och under ytan. Inför höstens och vinterns turné har ett flertal städer tillkommit på turnéplanen där bland Sundsvall, Trollhättan, Ystad och Östersund.

En musikal för alla

Den 21 man nordiska ensemblen fick lovorden att hagla efter världspremiären i Stockholm. ”Spektakulära kostymer och musik i världsklass!” skrev Du i Fokus. ”Imponerande produktion! Detta måste ni se. Barnen var helt överlyckliga efter föreställningen”, sa Micael Bindefeld. ” Vilken storslagen och generös föreställning. Och kostymerna var nog de bästa jag sett någonsin i en musikal i Sverige. Världsklass!!!”, sa Christer Lindarw.

”Jag är så stolt över vår fantastiska ensemble och den nya musiken som många säger platsar på hitlistorna. Den skapades av en trio varav två av dem senast producerade Zara Larssons EP ”Honor The Light”. Lika stolt är jag över den imponerande scenografin och hur Robert Dröse har skapat intriger och humor för att ge liv till den här underbara sagan”, säger Anna Norberg som både är producent och spelar den elaka sjöhäxan Svetlana.

I rollerna 

Förutom Kiana Blanckert som Den Lilla Sjöjungfrun ser vi Anna Norberg som den häxiga kamtjatka krabban Svetlana, Gabriel Fontana som en av sjöjungfruns tonårstrotsiga systrar och Joakim Nätterqvist som Kung Moryn. Svetlanas urfula och sliskiga följeslagare, Blob & Blob, gestaltas av den välkända humorduon Fredrik Lexfors och Andreas Andersson. Kenneth Engen, en stigande stjärna från Trondheim i Norge, axlar rollen som Den Lilla Sjöjungfruns käresta, den glada, obrydde gutten och fabrikörssonen Olauv. I sällskap med honom gestaltar musikalveteranen Anna-Lill Karlberg Oluvs mamma i den skarpsynta affärskvinnan Hilde. Christian Arnold som i form av en mås tar publiken genom berättelsen är ytterligare ett bekant ansikte från både musikaler och på film. Ensemblens övriga artister bidrar var och en med sina unika talanger till musikalen.

Magi i två världar

”Publiken kommer att få känslan av att befinna sig både ovan och under ytan och historien som är inspirerad av originalverket Den Lille Havfrue av H.C Andersen bjuder på både gamla och nya bekantskaper. Det är en fantastisk visuell upplevelse. Ett starkt ungdomsdrama med mycket humor, ackompanjerat av energifylld nyskriven popmusik”, säger Robert Dröse, manusförfattare och regissör.

Förutom ett 20-tal städer i Sverige med 50 föreställningar har Dröse & Norberg också, för första gången, valt att åka på turné även utomlands. I höst kommer även flera städer i Norge att få njuta av musikalen. Man har med andra ord sprängt många gränser med ”Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical”.

Information och biljetter

I den nya tolkningen av HC Andersens saga utspelar sig handlingen i nutid i den norra delen av Atlanten och havsfolket bär keltiska namn. Publiken kommer att få möta både de klassiska rollfigurerna och några nya karaktärer. Här finns sjöjungfruns far, havskungen Moryn, hennes välsjungande och dansande systrar samt havshäxan Svetlana och hennes kumpaner Blob & Blob. Sist men inte minst den stilige och lite udda människokillen Olauv, som fångar den lilla sjöjungfruns hjärta.

Föreställningens längd: 2 timmar och 15 minuter (inkl. 25 min paus).
Rekommenderad för alla åldrar.
Mer information och biljetter hittar du här.

Få tips på de bästa upplevelserna i Sverige

I våra mailutskick har vi sammanställt massor av kul som händer i Sverige. Bland annat kan du se fram emot:

– Ta del av exklusiva erbjudanden från restauranger, hotell och upplevelser.

– Få förhandsinformation när nya roliga event händer.

– Få personliga tips baserat på dina intressen.

Du behöver bara fylla i din mail nedan för att komma igång!

Turnéplan

23 mars Uppsala, UKK

6 april Helsingborg, Helsingborg Konserthus

7 april Skövde, Skövde Arena

13 april Stockholm, Filadelfia CC

14 april Falun, Lugnet Sporthall

20 april Eskilstuna, Volvo CE Arena

21 april Stockholm, Cirkus

28 april Stockholm, Cirkus

5 maj Karlstad, Karlstad CCC

11 maj Växjö, Fort Nox Arena

12 maj Norrköping, Louis De Geer

19 maj Gotland, Wisby Strand

24 maj Gävle, Gavlehovshallen

25 maj Örebro, Conventum Arena

26 maj Västerås, Västerås Arena

31 maj Umeå, Idun Folkets hus

1 juni Skellefteå, Sara Kulturhus

2 juni Luleå, Kulturens Hus

25 oktober Sundsvall, Tonhallen

26 oktober Åre, Holiday Club

9 november Kalmar, Kalmarsalen

10 november Halmstad, Halmstad Teater

16 november Göteborg, Partille Arena

17 november Trollhättan, Älvshögborg

24 november Linköping, Crusellhallen

30 november Ystad, Ystad Arena

1 december Malmö, Malmö Live

15 december Uppsala, UKK

28 december Stockholm, Filadelfia CC

2 januari Östersund, Östersund Sporthall

3 januari Åre, Holiday Club

6 januari Stockholm, Filadelfia CC

Vad vill du göra?

Datum