3-dagars Stockholms skärgård Kajakpaddling och camping

Upplev kajakpaddling och camping med en 3-dagarstur i Stockholms skärgård! Du börjar med att köra till kajakstationen i cirka 45–60 minuter. Därifrån bestämmer din guide vägen, med hänsyn till gruppens förmågor och väderförhållanden. Innan turen startar kommer din guide att lära ut avancerade tekniker för säkerhet och paddling. Därefter är du redo att hoppa in i kajaken och börja paddla.

Kajakpaddling och camping i Stockholms skärgård

Den första delen av resan kräver cirka 2 timmars paddling. Det är då dags för den första lunchpausen på en av de många öarna. Efter lunch fortsätter turen med cirka 2 timmars paddling, som bjuder på vackra vyer över skärgårdsskönheten. Det finns många bildmöjligheter på väg innan gruppen stannar för en andra paus och lite fika. När du är redo kommer du att avsluta den sista paddlingdelen av dagen, varefter du letar efter en campingplats för kvällen.

 

Pris: 5700 kr

Kajak med övernattning i skärgården

Kajaktur Dag 2

Njut av frukosten med fantastisk utsikt över havet. Efter frukosten är det dags att packa utrustningen och komma tillbaka i kajaken. Du reser sedan flera mil på vattnet längre ut till skärgårdens kant. Detta område är helt avlägset och obebott, efter några timmars paddling i din kajak kommer gruppen att stanna för att äta lunch på en av de små öarna. Detta kommer också att visa sig vara det perfekta läget att gå på en liten vandring. Påväg tillbaka kommer din lunch att vänta på dig.

Efter ett tag är det dags att vända och leta efter en annan fantastisk campingplats i vildmarken i skärgården. Så snart din grupp hittar en campingplats placerar du ditt tält och kopplar av ett tag innan middagsförberedelsen börjar. Efter middagen kan du gå med i gruppen runt lägerelden där du kan dela några utav dina livshistorier och tillbringa kvällen med att beskåda den vackra stjärnhimlen.

Kajaktur Dag 3

Din dag börjar med njuta av det vackra och stilla landskapet när du njuter av ditt kaffe/te intill Östersjön. När du är redo kan du samla din utrustning och packa din kajak. På vägen tillbaka till kajakstationen går rutten längs en alternativ väg som har olika öar och ny natur att upptäcka. Innan det är dags att åka tillbaka till stan packar du upp kajaken och all utrustning medan du blir påmind om dina tre spännande dagar ute i naturen.

Praktisk information

Mötesplats: Coffee and Catering Express (bredvid tunnelbanestationen Fridhlemsplan, den blå eller gröna linjen ligger bara 5 minuter från T-Centralen). Kom helst 10 minuter tidigare för att respektera de andra deltagarna.

Bra att veta:

  • Du måste kunna simma 200 meter för att kunna delta
  • Det totala kajakavståndet är cirka 40-60 kilometer
  • Ingen tidigare kajakerfarenhet behövs
  • Det här är en miljövänlig turné som omfattar turism med låga koldioxidutsläpp
  • Maxvikt är 120 kg
  • Maxöjd är 1,95 meter

Bra att ta med:

  • Återanvändbar vattenflaska
  • Ombyte av kläder
Boka här

Information

Adress: Stockholms skärgård

Pris: 5700 kr

Vad vill du göra?

Datum